Zakaj izbrati LED žarnice?

190
LED žarnice

V sodobnih avtomobilih običajno ni potrebno redno popravljanje elektronike in motornega sistema. Avtomobil, sploh novejši, mora delovati brezhibno. Voznik mora skrbeti le za redno servisiranje in vzdrževanje.
Sem spadata menjava motornega olja in filtrov goriva, servisiranje klimatske naprave, redna menjava pnevmatik in zamenjava žarnic, ko te pregorijo. To je še največja mala težavica, ki vsake toliko zaskrbi vsakega voznika. A zdaj lahko enostavno odpravimo tudi to nevšečnost, saj so na voljo H7 LED žarnice za avtomobile.

LED svetila so vseprisotna

LED svetila zamenjujejo običajne halogenske žarnice na najrazličnejših področjih. To se dogaja v domačem okolju oziroma v gospodinjstvih, pri zunanji razsvetljavi, v pisarnah in proizvodnji, pa tudi v avtomobilski industriji. LED žarnice so, kljub svoji začetni višji ceni, boljša investicija, saj zdržijo dlje in so tudi bolj prijazne do okolja. Enako velja tudi za H7 LED žarnice.

Kvalitetnejša svetloba in lepši izgled vozila

H7 LED žarnice svetijo z boljšo in hladnejšo svetlobo kot običajne H7 žarnice. Zato dajejo avtomobilu modernejši videz višjega ekonomskega razreda. Kar se tiče svetil, se moderni avtomobili namreč poslužujejo le LED tehnologije.

Žarnice H7 LED N3 6000K
Na sliki sta prikazani LED žarnici H7, N3, 6000 K, 30 W, 9-32 V.

Nekateri ugodnejši modeli avtomobilov pa še vedno kombinirajo običajne halogenske svetilke za glavne luči z LED pomožnimi (park) lučmi. Tudi na ta način se avtomobilu lahko da modernejši, elegantnejši ali športen pridih.

Manj dela in stroškov z menjavo žarnic

Ob nakupu novega avtomobila se je dobro pozanimati, katere žarnice uporablja. V primeru LED žarnic bo vozilo najverjetneje spadalo v višji cenovni razred, vendar boste z menjavo žarnic imeli manj dela in stroškov. LED svetila so zato temelj prihodnosti pri osvetljevanju tako domačih kot poslovnih in industrijskih prostorov, pri osvetlitvi zunanjih površin, seveda pa se vse pogosteje uporabljajo tudi v avtomobilizmu.

Na dolgi rok so LED žarnice ugodnejše, saj je njihova življenjska doba kar šestkrat daljša od običajnih halogenskih žarnic. Predvsem pa imamo s H7 LED žarnicami manj težav, saj nam ni treba razmišljati, kdaj bo spet potrebno zamenjati žarnico.