Kako ukrepati ob izgubi vozniškega dovoljenja?

190
Izguba vozniškega dovoljenja

Vozniško dovoljenje je dokument, ki si ga želi vsak najstnik, ko se približuje meji polnoletnosti, in dokument, ki ga praktično vsaka odrasla oseba potrebuje kasneje v svojem življenju. Danes si je težko predstavljati življenje brez avtomobila.

Prevoz otrok v vrtec ali šolo, treningi, transport v službo in domov, trgovina, izleti, dopust in drugo. Prav zato je odvzem vozniškega dovoljenja verjetno nekaj najhujšega, kar se nam lahko pripeti, saj v trenutku izgubimo možnost transporta. Kaj storiti, če do neljube situacije vendarle pride?

Nasveti za povrnitev vozniškega dovoljenja

Ne glede na to, zakaj je do izgube vozniškega dovoljenja prišlo, skoraj vedno obstaja možnost, da ga voznik pridobi nazaj. Žal nas večina zakonov ne pozna najbolje in ne vemo, kako se lotiti zadeve. Po drugi strani pa na srečo imamo na voljo ustrezno pravno pomoč in pravne strokovnjake, ki nam pri tem lahko pomagajo. Veliko koristnih informacij o odvzemu vozniškega dovoljenja zaradi alkohola je podanih tudi na spodnji povezavi.

Povezava: https://vozniska.si/odvzem-vozniskega-dovoljenja-zaradi-alkohola/

Le en klik stran imamo torej vse potrebne informacije in nasvete, kako ravnati, da ne pride do trajnega odvzema vozniškega dovoljenja. Tudi v primeru, ko je bilo morda s strani policista slišati, da to ne bo šlo. Vsekakor pa je potrebno slediti zakonu, ki to možnost dopušča.

Ne izgubljajte upanja …

V prvi vrsti je najprej potrebno ohraniti trezno glavo, pa čeravno prejšnji večer ni bilo tako. Ne samo v primeru, ko se nabere preveč točk zaradi prekrškov, kot so napačno prehitevanje, vožnja skozi rdečo luč ali prehitra vožnja. Vozniško dovoljenje si lahko povrnete tudi v primeru, da je šlo za alkohol.

Odvzem vozniškega dovoljenja zaradi alkohola
Alkohol kot pogost razlog za odvzem vozniškega dovoljenja.

Seveda je od primera do primera odvisno, na kakšen način se bo pristopilo k reševanju, toda dejstvo je, da je vozniško dovoljenje možno pridobiti nazaj. Bo pa potrebno v tem primeru prisluhniti pravnemu nasvetu strokovnjaka, ki dobro ve, kako ukrepati v takšni situaciji.

Pravna pomoč v primeru odvzema dovoljenja

Sicer je vsem dobro znano, da je vožnja pod vplivom alkohola nevarna, saj lahko pride do hudih posledic v primeru nezgode, a kot radi rečemo: “Zgodilo se je. Poti nazaj ni več.” Potrebno bo plačati kazen, tu pa so še točke. In prav v primeru, ko je teh točk 18 ali več, pride do odvzema vozniškega dovoljenja.

Takrat ko gre za tako imenovane običajne prekrške v cestnem prometu, je mogoče kazenske točke na določene načine tudi izbrisati. Pri alkoholu pa so zadeve nekoliko drugačne, a kljub temu vaš izpit še ni povsem izgubljen. Sodišču boste poslali ustrezno dokumentacijo, ki jo boste skupaj s pravni strokovnjakom tudi sestavili, kakor zapoveduje zakon.