Spoznajte najdražje znamke ročnih ur

655
Najdražje ročne ure

Ročne ure so še vedno izjemno priljubljeni modni dodatek, kljub temu da imamo možnost na uro pogledati kam drugam, na primer na mobilni telefon, ki ga imamo vedno pri sebi. Zagotovo pa je res, da manj ljudi nosi ročne ure kot v preteklosti, ko še nismo imeli na voljo drugih naprav, ki bi nas opozarjale na čas.

Nekateri ure na roki nosijo predvsem zaradi modnega trenda. Ti ljudje ponavadi posegajo po nižjih cenovnih razredih, saj jim je bolj važno, da imajo čim več različnih ur, ki se lahko prilegajo različnim oblekam. Spet drugi prisegajo samo na ročne ure, ki nosijo ime znamke, za katero velja, da je izdelek vrhunskega proizvajalca, obenem pa sodi tudi v višji cenovni razred.

V nadaljevanju vam predstavljamo štiri najdražje znamke ročnih ur na svetu.

1. Ročna ura Chopard

Ročna ura ChopardRočna ura, ki prihaja iz priljubljene ter priznane hiše Chopard, stane kar 25 milijonov dolarjev.

Povsem običajen urni mehanizem je obdan s tremi velikimi barvnimi diamanti v obliki srca. Pas ure je posut s še dodatnimi 163 rumenimi in belimi diamanti.

2. Ročna ura Patek Philippe

Ročna ura Patek PhilippePodjetje Patek Philippe se lahko pohvali kar z dvema različicama najdražjih ročnih ur na svetu. Ena od njiju je bila na dražbi prodana za 4 milijone dolarjev.

Njuna posebnost je, da vsebujeta prikaz 24-ih časovnih pasov, medtem ko odčitavanje časa še naprej ostaja pregledno. Vas to prepriča v njeno vrednost?

3. Ročna ura Piaget

Ročna ura PiagetZnamka Piaget je poznana po tem, da velja za eno od najdražjih znamk, ki ponuja tudi ročne ure. Njihove ure odlikujejo številni briljantni diamanti in tudi smaragdni diamant.

Za njih je prav tako značilen poseben kazalec, za katerega ni značilno samo to, da niha sem ter tja, ampak se celo vrti okoli svoje osi.

4. Ročna ura Cartier

Ročna ura CartierTudi znamka Cartier je ena od najdražjih znamk, ki izdeluje ročne ure. Njihovo podjetje je izdelalo uro, ki je namenjena vsem, ki obožujejo fenikse.

Gre za povsem unikatno uro, izdelano iz 18-karatnega belega zlata v obliki feniksa. Ura je posuta z več kot 3000 diamanti, feniksove oči pa so narejene iz smaragdnih diamantov.

Katero uro pa nosite vi?