Vlakci in velike železniške proge

37

Gotovo si je v mladosti vsakdo zaželel kakšno igračo, ki bi jo moral najprej sestaviti, nato pa bi se z njo lahko igral. Največkrat zaželena igrača v otroških letih je bila, predvsem za fante, vlak z železniško progo. In ker je za otroka vedno najboljši naraven material, so še danes vlakci običajno narejeni iz lesa.

Velika železniška proga
Se spomnite dobrih starih časov, ko ste se na veliki železniški progi igrali z lesenimi vlakci?

Leseni vlaki so izjemno zanimivi tako po oblikah kot po barvah. Tako kot vsako prevozno sredstvo v obliki igrače, tudi vlaki potrebujejo železniško progo. Vaš otrok bo izjemno vesel vagona in lokomotive, vendar bo veselje vsekakor nepopisno, če bo imel vlak tudi dolge oz. velike proge.

Leseni vlakci v takšnih in drugačnih kompletih

Na spletni strani vlakci.si so na voljo izjemno zabavne in zanimive železniške proge, ki so razdeljene po različnih temah. Kompleti so sestavljeni ne le iz vlaka s tremi vagoni, marveč tudi iz različnih sestavnih delov, ki so prilagojeni glede na temo proge.

Železniška proga - kmetija
Vaš otrok bi bil zagotovo navdušen, če bi lahko vlakec zapeljal po progi okoli kmetije.

Otrok se tako lahko igra z veliko progo, ki poteka po gorah, velikem mestu, poleg vsega pa so na voljo gradbinske tematike s tovornimi vlaki, in pa vlaki na progah, ki potekajo po podeželju.

Ču-ču zabavna lokomotiva

Priljubljena igrača bo poskrbela, da se bo otrok ure in ure zabaval s postavljanjem prog, hiš in vseh pripadajočih delov posameznega seta. Najbolj zabavno bo gotovo opazovanje, kako električna lokomotiva vleče vagone čez mostove, hribe in zavoje. Seveda pa velike proge z vlaki niso zanimive le za majhne otroke, marveč v sestavljanju in igranju uživajo tudi starejši otroci. Bistvo vsake železniške proge je, da pusti domišljiji prosto pot za ustvarjanje najrazličnejših postavitev.

Tako kot vsaka igrača, tudi železniške proge zahtevajo določen prostor za igranje. Najboljša rešitev za postavitev proge z vlaki je miza, ki je za ta namen posebej prilagojena. Miza vsebuje predalnike, kamor lahko shranite prav vse pripomočke za postavitev proge. Tako bodo vsi deli vedno lepo pospravljeni, in le na takšen način bo možnost za izgubo precej manjša.

Miza za vlakec in železniško progo
V specializiranih prodajalnah so na voljo tudi lesene mize s priročnimi predali.

Velike železniške proge so tiste vrste igrač, ki si jih otrok zapomni za vse življenje. Mogoče pa bo vlak s prvo progo prešel v zbirateljstvo, ki je v svetu izjemno cenjeno in dobrodošlo.