4 načini za odpravo celulita

27

Pravzaprav ni kaj veliko ugotavljati – odprava celulita zahteva, da zmanjšamo količino telesne maščobe, hkrati pa učvrstimo kožo in poskrbimo za boljšo povezanost kože s podkožjem. To bo pripomoglo, da se bodo maščobne celice zmanjšale, vezi v podkožju pa ne bodo več povzročale nagubanega videza pomarančne kože. A kako to doseči?

Odprava celulita zahteva kar nekaj vztrajnosti in je v nekaterih primerih lahko tudi draga (pri odločitvi za postopke v kozmetičnih salonih), vendar še zdaleč ni nemogoča. Preden se odločite, da boste obiskali kozmetičarko, ki vam bo ponudila različne terapije kot je kavitacija in podobno, pa preverite, ali vam lahko uspe tudi povsem samostojna odprava celulita. Držite se spodnjih napotkov in verjetno boste kmalu opazili razliko.

1. Odpravite odvečne kilograme

Maščobne celice se v odraslem obdobju ne množijo, temveč se zgolj večajo in manjšajo. Več kilogramov kot imate, bolj »polne« so. Pritisnejo na kožo in jo razširijo, saj potrebujejo več prostora – tam, kjer se koža z vezjo drži podkožja, pa je ne morejo odriniti. In tam med izboklino nastane vdolbina – zato zguban videz pomarančne kože. Torej shujšajte, da bodo maščobne celice manjše.

2. Poskrbite za telesno vadbo

Odprava celulita ni zgolj težava žensk (in moških) s prekomerno težo, saj imajo celulit tudi vitki. Zakaj? Zato, ker koža tudi tokrat ni dobro napeta. Poskrbite, da bo – pričnite se gibati, da boste na prizadetih mestih poskrbeli za večjo mišično maso. Če bo mišica stegen ali zadnjice večja, se bo koža preko nje bolje napela.

3. Poskrbite za dobro nahranjeno kožo

CelulitDa bo odprava celulita kar najhitrejša, je potrebno poskrbeti za elastičnost kože. To si lahko zagotovite s pomočjo nanašanja raznih mazil, ki običajno vsebujejo različna olja, izvlečke alg, različne soli, vitamine in podobno. Vendar pa to še zdaleč ni dovolj. Kreme poskrbijo za kožo od zunaj (in običajno ne prodrejo globoko v notranjost), za skrb od znotraj pa poskrbite s prehrano in prehranskimi dodatki. Uživajte hrano bogato z vitamini, minerali in vlakninami, predvsem pa zaužijte dovolj tekočine. Če je potrebno, si pomagajte tudi s prehranskimi dodatki.

4. Izboljšajte metabolizem

Kako hitra bo odprava celulita, je odvisno tudi od vaše presnove. Poskušajte jo pospešiti oziroma poskrbeti, da se bodo nekateri procesi v vašem telesu odvijali bolje in bolj redno. Kako? Nekaj ste že naredili z zdravo prehrano, uživanjem veliko tekočine in gibanjem. Pomagajte si tudi z obiskom savne in masažo. Prav tako ne pozabite, da je treba za dober metabolizem tudi dovolj spati – da lahko telo med spanjem proizvede najrazličnejše hormone.

DELI
Prejšnji prispevek10 najpogostejših napak pri hujšanju
Naslednji prispevekMAG varjenje
Roman
Kot mladostnik sem vselej spremljal televizijski kviz Male sive celice in bil nad njim tako navdušen, da sem se odločil postaviti spletni portal, na katerem tudi sam lahko delim znanje. Močno upam, da se ti moji prispevki dopadejo!