Zakaj so otroški poganjalci tako popularni?

85
Otrok na poganjalcu

Poganjalce zlahka označimo za izjemno inovativno pogruntavščino. Otroci z njimi učinkovito krepijo ravnotežje in koordinacijo – in to že pri manj kot dveh letih. Imajo preprost dizajn, vendar velja pravilo: ena velikost ne ustreza vsem. Za leto in pol starega otroka je treba izbrati drugo velikost poganjalca kot na primer za štiriletnika.

Če boste za svojega malčka izbrali ustrezen poganjalec, boste razumeli, zakaj so poganjalci dandanes tako zelo popularni.

1. Ker so nadvse preprosti za uporabo

Poganjalci so že na prvi pogled veliko preprostejši od klasičnih otroških koles. So namreč brez pedal ali pomožnih koleščkov. Otrok poganjalec poganja s tekanjem po tleh. Ker je vozilo tako enostavno za uporabo, se na poganjalec zlahka usede že otrok v starosti dveh let in celo manj, a samo pod pogojem, da je vozilo ustrezno veliko.

Preprosta in nezahtevna uporaba poganjalca malčkom tako omogoča, da lahko prično že zelo zgodaj razvijati svoje spretnosti. Te jim kasneje še kako koristijo pri vožnji s čisto pravim otroškim kolesom.

2. Ker uspešno krepijo ravnotežje in koordinacijo

Poganjalec je odlično prevozno sredstvo za krepitev ravnotežja in koordinacije. Zaradi pomanjkanja ravnotežja otrok ne bo padel, saj so njegove noge neprestano v stiku s tlemi. Na njem ne bo dobival lažnega občutka ravnotežja kot pri uporabi sredstva s pomožnimi koleščki.

Otroški poganjalec woom 1 - moder
Otroški poganjalec woom 1 – moder (Extremevital.com)

S poganjalcem otrok pridobi odličen nadzor nad vožnjo, kar mu omogoča še večjo samozavest. Učenje vožnje s kolesom je tako kasneje še hitrejše in zabavnejše.

3. Ker so nadpovprečno varni

Poganjalec je praviloma vedno označen kot varno in zanesljivo sredstvo za vožnjo in zabavo. Je izredno stabilen, a pred nakupom poganjalca vseeno preverite, ali ima zaobljene vijake in dovolj zaobljeno gumo.

Na ta način boste poskrbeli za maksimalno varno učenje brez prask in poškodb. Dodaten plus za varnost pa je vsekakor tudi to, da so otrokove noge lahko ves čas v stiku s tlemi.

4. Ker poleg učenja ponujajo zabavo

Poganjalci so na prvi pogled videti kot izjemno prikupne premikajoče se igrače. Zato se malčki še hitreje poženejo nanje. Pisane barve, udobje in prijetno počutje jim daje občutek nepozabne dogodivščine. Učenje vožnje se v hipu prelevi v največjo zabavo dneva.

5. Ker jih lahko uporabljajo tudi starši

Kakovosten poganjalec je kompakten. Preverjeno! Je ravno prav velik, da ga lahko shranite tudi v prtljažnik avtomobila ter ga peljete s seboj na počitnice ali kamor koli drugam.

Poganjalec Dema Beep Air LT - svetlo moder
Poganjalec Dema Beep Air LT – svetlo moder (Extremevital.com)

Je ravno dovolj lahek, da ga lahko dvignete in nesete domov, če se otrok na poti odloči, da ga trenutno ne bi uporabljal.

6. Ker omogočajo hitro prehajanje na vožnjo s kolesom

Poganjalci so že dovolj dolgo časa na trgu, da so lahko dokazali svojo učinkovitost. Preverjeno – zlasti s strani staršev in otrok – omogočajo najhitrejše, najuspešnejše in ne nazadnje še najzabavnejše navajanje na vožnjo s pravim kolesom.

Kako izbrati ustrezen otroški poganjalec?

Čisto na koncu se vrnimo še k izbiri ustreznega poganjalca. Na kaj morate torej biti še posebej pozorni pri nakupovanju prevoznega sredstva, s katerim se bo vaš mali junak najučinkoviteje navajal na vožnjo s pravim kolesom?

Pomembni so zlasti naslednji dejavniki: višina sedeža, oblika materiala in oblazinjenje sedeža, material okvirja in komponent, končna teža, ki ne sme biti večja od 30 % otrokove teže, pnevmatike, trdnost gum, trdnost plastike, zavore, omejevalniki obračanja, opora za stopalo, ročke na krmilu, geometrija in garancija.

Vse našteto dobro preverite – to so sestavine za recept za odlično razumevanje, zakaj so poganjalci po celem svetu tako zelo popularni.