Kje najti poceni Lexmark toner?

76

Ko sem pred nekaj leti prevzela podjetje od svojega očeta, nisem imela nobene želje po spremembah. Morda je to za »mlado generacijo« nenavadno, a oče je dobro vodil podjetje, sama pa sem uvedla nekaj sprememb že takrat, ko sem pričela delati zanj. A vse, kar je ostalo, se kljub vsemu počasi poslavlja. Predvsem stari računalniki in oprema.

Za odpis je bil prvotno namenjen tudi laserski tiskalnik, kajti vedno so bile težave s tem, kje dobiti Lexmark toner, predvsem pa s tem, kje ga dobiti po dobri ceni. Priznati moram, da je tiskalnik kakovosten, a zakaj bi se mučil in iskal primeren Lexmark toner od trgovine do trgovine, ko pa imaš lahko tiskalnik znamke Canon, za katerega dobiš vse potrebno na vsakem vogalu?

No, ni povsem tako. Na srečo me je naš oblikovalec pravočasno prepričal. Pravzaprav je rekel, da če gre Lexmark proč, potem bo to največja neumnost, kar sem jo naredila v podjetju. Ne, nisem bila užaljena, sem mu pa bila pripravljena prisluhniti.

Lexmark toner bomo pa ja našli!

In kaj mi je povedal naš oblikovalec? Pravzaprav veliko o tem, kako je tiskalnik nekaj posebnega in koliko je pomenil očetu, s čimer je hotel zaigrati na moja čustva. Potem pa je to raje pustil in je začel s tehničnimi podatki. To je tisto, kar me veliko bolj prepriča, kajti tudi sama se strinjam, da je potrebna kakovost. Ampak kaj nam bo laserski tiskalnik, ki odlično tiska, če pa zanj tako težko dobimo toner? Pravzaprav smo hitro ugotovili, zakaj prihaja do težave in kako jo rešiti.

Tonerji za tiskalnik Lexmark

Ugotovili smo, da se Lexmark toner za naš model dobi precej težko zato, ker je oče tiskalnik kupil v tujini in ga sam pripeljal v firmo. Ker je bil kupljen v tujini, ker je nekaj posebnega, pri nas pa se takšen model ni prodajal, pa je tudi s tonerji vedno križ. Vsekakor pa obstajajo in se še vedno izdelujejo, torej so na voljo. Nekaj časa sem bila prepričana, da je naš tiskalnik morda že prestar in tonerjev zanj sploh ne delajo več.

Kakorkoli, ni nam bilo treba v tujino. Raje smo se obrnili na specializiranega spletnega prodajalca tonerjev in se z njim dogovorili za vse. Originalni Lexmark tonerji sploh niso problem, brez težav jih dobavijo. Sicer pa si lahko izberemo tudi cenejše generične oziroma kompatibilne.

Maja P., Radovljica