Pred najemom stanovanja si ustvarite seznam želja

20

V današnjem prispevku se bomo osredotočili na iskanje in najem stanovanj v drugem največjem slovenskem mestu – Mariboru. Kakšne prednosti prinaša oddaja stanovanj v Mariboru, se lahko prepričate najprej prek spleta, nato pa še v živo. Oglasov za najem in nakup nepremičnin je veliko. Boste znali iz obilnega števila izluščiti najustreznejše?

Malce raziskovanja opravite prek spleta, nato pa se odpravite neposredno na lokacijo. Določite, kaj nujno potrebujete oziroma brez česa enostavno ne morete živeti. Napišite dolg seznam prednosti in slabosti trenutnega bivališča ter svoje želje po izboljšanju. Šele na ta način boste dobili podlago za iskanje nečesa dolgotrajnejšega.

Karakteristike vašega sanjskega stanovanja

Trenutno oddaja stanovanj Maribor nudi obilo različnih opcij, ki so odvisne od vašega proračuna, seveda pa tudi od vaših želja. Najprej ustvarite seznam želja. Določite velikost stanovanja, število omar, število sob, vrsto ogrevalnega sistema, lokacijo nepremičnine in podobno. Najbolje, da postavite na seznam tri nujne karakteristike, brez katerih zagotovo ne bo šlo. Lahko je to velika spalnica, kopalna kad in balkon, ali pa velika okna, visoki stropi in veliko prostora za kavč.

Stanovanja Maribor
Zagotovo ni presenetljivo dejstvo, da so cene stanovanj v Mariboru precej nižje kot v Ljubljani.

V kolikor si določenega stanovanja ne morete privoščiti, pa se zanj vseeno želite odločiti, vam morda preostane možnost, da poiščete sostanovalca. Na ta način boste dobili idealno stanovanje, obenem prihranili pri stroških in najemnini, pa še dolgčas vam ne bo.

Zanesljiva oddaja stanovanj v Mariboru

Samostojno iskanje idealne nepremičnine za najem ali nakup je dandanes naporno. Ves čas nas skrbi, če bomo prejeli ustrezno vrednost in resnično najboljše za svoj denar. Vse skupaj nam na samem začetku olajša internet. Svetujemo vam, da v spletni iskalnik vpišete »oddaja stanovanj Maribor« ali kaj podobnega, saj boste tako najlažje poiskali razne nepremičninske portale, prek katerih se je možno dogovoriti za ogled stanovanj.

Takoj ko najdete različne zadetke, lahko poiščete tudi mnenja o posameznih lokacijah in prodajalcih. Ogled dejanske lokacije pogosto ni dovolj, saj sami nimamo dovolj izkušenj, da bi našli napake pri vodovodni napeljavi, ogrevanju, tleh, stropih ali oknih. Na ogled stanovanja, ki nam je resnično všeč, je zato pametno povabiti tudi nepremičninskega agenta ali izkušenega cenilca nepremičnin.